recept: Zöldséges alaplé, Kifőzde
Zöldséges alaplé
(Zöldséges felöntőlé)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 liter alapléhez:
3 sárgarépa,
3 fehérrépa,
1 fej vöröshagyma,
1 kisebb zellergumó,
1 cikk kelkáposzta,
1 marék petrezselyemzöld,
1 marék zellerzöld,
fél marék lestyán,
fél fej fokhagyma,
gyűszűnyi szemesbors



A zöldségeket megtisztítom és centis darabokra felaprítom. A zöldfűszereket megmosom és csokorba kötöm.
Az egészet beleteszem egy fazékba, felöntöm 2,5 liter hideg vízzel, beleszórom a borsot is és felforralom. Fedő alatt, igen csendes forrásban tartom bő két óra hosszat, kicsit hűlni hagyom, és finom szűrőn leszűröm.
Margarinos dobozokba téve lefagyasztom, 4 dl fér egy dobozba.
Tehetünk bele más zöldségeket is, gyömbért, gombát, paradicsomot, paprikát, póréhagymát, amit jónak gondolunk. Tehetünk bele pár szem szegfűszeget is, zsályát, rozmaringot, ízlésünk szerint.
Én egy dolgot nem teszek bele: sót. Így nincs gond a zöldség alaplémmel készülő ételek ízesítésével.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: hús alaplé

Forrás: Én így csinálom.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.04.28. Utoljára frissítve: 2010.04.28.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 21:40:14 - 1.03)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez